Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mitropolitul îndeamnă la unitate ortodocşii din Moldova, Rusia și România

© Sputnik / Мирослав Ротарькафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР
кафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР - Sputnik Moldova
Abonare
Mitropolitul Vladimir s-a adresat printr-o circulară clericilor şi credincioşilor din Republica Moldova, dar şi din Rusia, Ucraina, România şi Grecia, îndemnându-i să participe la prima slujbă de canonizare a unor sfinţi din Biserica Ortodoxă a Moldovei.

CHIŞINĂU, 16 aug – Sputnik. La propunerea ÎPS Vladimir şi a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Sinodul BORu a luat o decizie de importanţă istorică pentru ţara noastră, hotărând ca în data de 3 septebrie curent, la Mănăstirea Căpriana, să fie trecut în rândul celor sfinţi Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni, iar Fericita Agafia să fie canonizată la data de 24 septembrie, la Mănăstirea Cușelăuca, informează mitropolia.md.

Icoana adormirii Maicii Domnului - Sputnik Moldova
Postul Sfintei Marii, perioadă de pocăinţă şi schimbare a vieţii

ÎPS Vladimir a îndemnat la unitatea credinţei, binecuvântând clerul şi credincioşii din Biserica Ortodoxă din Moldova de a participa la slujbele de canonizare, alături de arhiereii ortodocşi din Rusia, România, Ucraina şi Grecia.

„Având în vedere, că până la acest moment Biserica Ortodoxă din Moldova nu a avut parte de canonizări de sfinți, îndemnăm și binecuvântăm clerul și credincioșii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, de a participa la aceste slujbe de canonizare, alături de Arhierei ai Bisericii Ortodoxe din țara noastră, din Rusia, Ucraina, România, Grecia, astfel devenind împreună părtași ai unui eveniment marcant din viața Sfintei noastre Bisericii Ortodoxe”, a menționat ÎPS Vladimir.

Totodată Mitropolitul a anunţat că la data de 25 august vor fi deshumate rămășițele pământești ale Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni făcând îndemn la rugăciune.

„Vă îndemn părintește, în data de 25 august – ziua în care vom deshuma rămășițele pământești ale Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, să fim uniți în rugăciune, cu evlavie și dragoste față de un sfânt plăcut lui Dumnezeu, care a sfințit prin trăirea și nevoința sa acest pământ de Dumnezeu binecuvântat al țării noastre”, se arată în document.

Decizia de canonizare a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni şi a fericitei Agafia au fost adoptate în cadrul şedinţei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a avut loc la 15 iulie 2016, în ziua pomenirii binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

Fluxul de știri
0