Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Companii din România, gata să investească în gazoductul Ungheni-Chişinău

© Photo : gov.mdПремьер Молдовы Павел Филип и глава румынского правительства Дачиан Чолош
Премьер Молдовы Павел Филип и глава румынского правительства Дачиан Чолош - Sputnik Moldova
Abonare
Dacian Cioloş a anunţat despre disponibilitatea unor companii de stat din România de a investi în Republica Moldova. Este vorba de interconectarea reţelelor de gaze dintre cele două state.

CHIŞINĂU, 25 aug – Sputnik. Premierul Român Dacian Cioloş a declarat joi în cadrul unei conferinţă de presă despre disponibilitatea mai multor companii de stat româneşti de a investi în domeniul interconectării reţelelor de gaze.

Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premierul român, în vizită la Chişinău după deblocarea creditării pentru RM

"Romania este principalul partener comercial pentru Republica Moldova. Vrem să încurajam investiorii români, atât companii de stat, puternice, care sânt pe cale de a deveni actori regionali în Uniunea Europeană, dar şi investitorii privaţi. Exista deja protocoale de colaborare între Trnasgaz şi partenerul moldovean, între Transelectrica şi partenerul moldovean, aceste companii sunt gata să studieze posibilitatea de a investi în Republica Moldova. Şi aceste interconectări la care lucrăm împreună să găsească mai uşor surse de finanţare pentru a continua construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, ca să-l aducem până la Chişinău. Transgazul este gata să investască în măsura în care va fi o abordare constructivă şi din partea Chişinăului", a declarat Cioloş.

Miercuri, Președintele Consiliului de Administrație al Transgaz România, Ion Sterian, și administratorul Vestmoldtransgaz, Iurie Dolghier, au semnat un acord de colaborare în domeniul interconectării reţelelor de gaze naturale. Documentul stabilește principiile generale de cooperare dintre cei doi operatori de sistem și transport de gaze naturale.

Prim-ministrul României, Dacian Cioloş, a efectuat joi o vizită oficială în Republica Moldova. Acesta a fost însoţit de mai mulţi reprezentanţi ai Cabinetului de Miniştri.

Fluxul de știri
0