Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În ajun de Ziua Independenţei, Ghimpu insistă pe dispariţia Republicii Moldova

© https://www.facebook.com/AlinaZoteaharta României Mari
harta României Mari - Sputnik Moldova
Abonare
Principalul liberal al ţării i-a dăruit premierului României Dacian Cioloş, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova, „Harta României Mari”.

CHIŞINĂU, 25 aug – Sputnik. Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu renunţă la ideea unirii Republicii Moldova cu România. Principalul liberal al ţării insistă pe dispariţia Republicii Moldova şi contopirea ei cu ţara vecină – România.

Acesta i-a dăruit, joi, premierului României Dacian Cioloş, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova, „Harta României Mari” cu mesajul „O limbă vorbim, O naţiune suntem, O ţară să fim – Mihai Ghimpu”.

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mihai Ghimpu a decis viitorul Republicii Moldova

Şeful liberalilor a început să vorbească tot mai des în ultima perioadă despre unirea Republicii Moldova cu România.

În cadrul unei prime întrevederi cu noul ambasador al României în ţara noastră, Daniel Ioniţă, Ghimpu a anunţat diplomatul că partidul său este unul unionist.

”Opțiunea unionistă a populației Republicii Moldova, în special a tinerilor este una firească și este în creștere, ceea ce ne bucură. A vorbi despre unire, înseamnă a spune adevărul despre istoria noastră comună.  Înseamnă a spune adevărul despre limba română, despre faptul că suntem români”, a declarat liderul PL.

Fluxul de știri
0