Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Serviciile speciale vor monitoriza călătoriile cetățenilor RM peste hotare

© photo: sis.mdОперация по задержанию, реализуемая сотрудниками СИБ
Операция по задержанию, реализуемая сотрудниками СИБ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul a aprobat rectificările la Codul Penal al Republicii Moldova care se referă la pedeapsa pentru pregătirea atacurilor teroriste.

CHIȘINĂU, 25 aug — Sputnik. Cetățenii care vor pleca peste hotare în scopul planificării, pregătirii, comiterii sau participării la atentate teroriste riscă pedeapsa cu închisoare de la trei până la șapte ani.

Ситуация в сирийском городе Хомс, Siria - Sputnik Moldova
Sondaj: Frica de terorism amplifică criza migranților din Europa

Potrivit Serviciului de Informații și Securitate al Moldovei, rectificările la Codul Penal au fost elaborate în scopul prevenirii activității așa-numiților combatanți-teroriști străini care recrutează noi membri pentru a completa rândurile unor organizații radicale. Cei care vor organiza călătoriile cu un astfel de scop, precum și complicii acestora riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la trei la șapte ani.

Conform noilor rectificări în legislația moldovenească, răspunderea penală este introdusă și pentru persoanele care încearcă să capete deprinderi teoretice și practice în vederea pregătirii atentatelor teroriste. Astfel, cetățenii care vor studia cum să utilizeze substanțele și instalațiile explozive și radioactive, armele de foc și chimice în scopuri teroriste riscă până la cinci ani de închisoare.

Fluxul de știri
0