Sondaj: Frica de terorism amplifică criza migranților din Europa

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Accesați arhiva multimediaСитуация в сирийском городе Хомс, Siria
Ситуация в сирийском городе Хомс, Siria - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit sondajului ”Sputnik. Opinii”, 33 la sută dintre locuitorii SUA și ai Europei consideră că principalul motiv al crizei migraționale este amenințarea din partea ”Statului Islamic” și a altor organizații teroriste.

CHIȘINĂU, 24 nov — Sputnik. Potrivit sondajului "Sputnik. Opinii", efectuat de cunoscuta companie de cercetare britanică Populus pentru agenția internațională de știri și radio Sputnik, aproximativ o treime din populația SUA și Europei consideră că motivul principal al crizei migraționale sunt amenințările din partea "Statului Islamic" (activitatea acestei organizații este interzisă în FR) și ale altor organizații teroriste.

Răspunzând la întrebarea, care este, în opinia Dumneavoastră, principalul motiv al crizei migranților din Europa, 32% de respondenți din SUA au spus că amenințarea teroristă din partea SI și a altor organizații teroriste este motivul principal al invaziei migranților în țările UE. Această opinie este împărtăşită de un număr şi mai mare de locuitori ai Europei de Vest: 37% din populație consideră că de vină sunt amenințările teroriste.

Палаточный лагерь для мигрантов в Гольяново - Sputnik Moldova
Sondaj: țările din Europa de Est sunt împotriva găzduirii migranților

Trebuie subliniată diferența esențială dintre punctul de vedere al locuitorilor din Europa de Est și de Vest: dacă în Europa de Vest doar 11% din respondenți numesc drept motiv al crizei migraționale acțiunile politice și militare ale SUA și ale aliaților, atunci în Europa de Est această opinie o împărtășesc de două ori mai mulți respondenți — 23%. Numărul respondenților din SUA care consideră că motivul crizei a fost intervenţia lor militară, constituie doar 8%.

Sondajul a fost efectuat de compania de cercetare Populus între 25 septembrie și 15 octombrie 2015. La sondaj au participat 8000 de respondenți, câte o mie din fiecare țară — Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Bulgaria,  Ungaria, Cehia, Polonia. Eşantionul prezintă populația după gen, vârstă, geografie. Intervalul de credibilitate pentru datele pe țară este de +/-3% cu probabilitatea de încredere de 95%.

Despre proiectul "Sputnik. Opinii"

Proiectul internațional de cercetare a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener este cunoscuta companie de cercetare Populus. În cadrul proiectului "Sputnik. Opinii" se fac cu regularitate sondaje ale opiniei publice în țările Europei și SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik primesc 24 de ore din 24 ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

© SputnikПричины миграции. Опрос.
Причины миграции. Опрос. - Sputnik Moldova
Причины миграции. Опрос.
Fluxul de știri
0