Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Două milioane de euro pentru condiţii mai bune în satele din Moldova

© Facebook, Dacian CioloşDacian Cioloş
Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Dacian Cioloş a afirmat la Chişinău că România vrea să intensifice cooperarea nu doar la nivel guvernamental, dar şi cu autorităţile publice locale.

CHIŞINĂU, 25 aug – Sputnik. Premierul României, Dacian Cioloş, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută joi, împreună cu omologul să u moldovean, despre intenţia ţării sale de a intensifica cooperarea şi cu autorităţile publice locale. Guvernul României a planificat două milioane de euro pentru proiecte destinate administraţiilor publice locale din Republica Moldova, care ar veni să îmbunătăţească condiţiile de trai, în special din mediul rural.

Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premierul român, în vizită la Chişinău după deblocarea creditării pentru RM

„Vrem să intensificăm cooperarea nu doar la nivel guvernamental, dar şi cu autorităţile publice locale, să finanţăm proiecte concrete care să îmbunătăţească viaţa celor care trăiesc în mediu rural. Avem două milioane de euro pentru un proiect pilot special pentru administrațiile publice locale, pe care îl vom gestiona direct, iar unele proiecte le vom gestiona prin intermediul reprezentanţilor societăţii civile”, a afirmat Cioloş.

Premierul român a mai declarat că România rămâne un partener de încredere al Republicii Moldova şi va susţine efortul autorităţilor moldovene în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Fluxul de știri
0