Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cioloş: Următoarea tranşă, condiţionată de semnarea acordului RM cu FMI

© privesc.euDacian Cioloş
Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
Abonare
Următoarea tranşă a creditului rambursabil va fi posibil doar după o decizie a bordului FMI privind semnarea unui nou acord cu Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de către premierul român Dacian Cioloş în cadrul unei conferinţe comune a celor doi premieri.

CHIŞINĂU, 25 aug — Sputnik. Premierul României, Dacian Cioloş a declarat joi în cadrul unei conferinţe de presă că vor fi purtate discuţii cu membrii Guvernului de la Chişinău în privinţa următoarei tranşe a împrumutului rambursabil oferit de Guvernul României. Însă, termenul va fi stabilită doar după finalizare negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional privind noul acord cu Republica Moldova.

"Data va fi discutat cu Guvernul Republicii Moldova. Transferul poate sa aibă loc doar după ce va fi o decizie a bordului FMI. După aceasta va fi stabilită data noului transfer", a declarat Cioloş.

Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premierul român, în vizită la Chişinău după deblocarea creditării pentru RM

Totodată, Premierul Pavel Filip a declarat că în cel mai apropiat timp se va reveni la discuţiile cu FMI. El a precizat că acum este important să se demonstreze că banii vor fi cheltuiţi eficient şi corect.

"Vom reveni în cel mai scurt timp la discuţiile cu FMI. Vom demonstra seriozitate la administrarea acestor fonduri. Faptul că prima transa a venit deja, demonstrează eficienţa cheltuirii banilor. Atunci când vorbim despre acest împrumut rambursabil, este vorba de suport bugetar. Cu cea mai mare grijă, aceşti bani vor fi utilizati în domeniul social, acolo unde avem cea mai mare nevoie de ei, a declarat Filip.

Prim-ministrul român Dacian Cioloş este la prima sa vizită oficială în Republica Moldova de la preluarea mandatului de premier. Miercuri a fost deblocată prima tranşă de 60 de milioane de euro din creditul rambursabil de 150 de milioane promis de statul româm.

Fluxul de știri
0