Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul le-a oferit bugetarilor o minivacanţă cu ocazia Zilei Independenţei

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniştrilor a decis să le dea bugetarilor o vacanţă de cinci zile, prilejuită de cele două sărbători naţionale care sunt marcate la sfârşitul lunii august. Astfel, zilele de odihnă vor dura de la 27 până la 31 august.

CHIŞINĂU, 24 aug — Sputnik. În cadrul şedinţei de miercuri, Executivul a aprobat decizia de a declara drept nelucrătoare zilele de 29 şi 30 august 2016, adică cele de luni şi marţi.
Această decizie a fost condiţionată de faptul că sâmbătă în Republica Moldova este aniversată Ziua Independenţei, iar pe data de 31 august este sărbătoarea „Limba Noastră".

Astfel, Cabinetul de Miniştri a decis să le dea bugetarilor o scurtă vacanţă, cu o durată de cinci zile.

Катание на лошади - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii vor mai avea o zi de odihnă

Cele două zile libere vor fi recuperate la data de 24 septembrie şi 22 octombrie.

Conform legislației în vigoare, se consideră oficial zile nelucrătoare de sărbătoare Anul Nou (1 ianuarie), Crăciunul pe stil nou (25 decembrie) și pe stil vechi (7 și 8 ianuarie), Ziua Internațională a Femeii (8 martie), prima și a doua zi de Paști, Ziua Internațională a Muncii (1 mai), a doua zi de luni după Paști (Paștele Blajinilor), Ziua Victoriei și Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei (9mai), Ziua Independenței Republicii Moldova (27 august), dar și sărbătoarea "Limba Noastră" (31 august).

Executivul a decis recent ca şi data de 1 iunie, când este marcată Ziua Internaţională a Copilului, să fie declarată zi de odihnă.

Fluxul de știri
0