Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii vor mai avea o zi de odihnă

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКатание на лошади
Катание на лошади - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova a aprobat inițiativa legislativă care prevede ca 1 iunie să fie declarată oficial zi de odihnă.

CHIȘINĂU, 27 mai — Sputnik. Parlamentarii au adoptat modificările la Legea cu privire la zilele de sărbătoare, zilele comemorative şi zilele de odihnă în Republica Moldova, declarând Ziua Internaţională a Copilului drept zi de odihnă.

Această sărbătoare, ca și până acum, va continua să fie sărbătorească în Moldova la 1 iunie.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Liberalii propun ca 1 iunie să fie declarată zi liberă

Conform legislației în vigoare, se consideră oficial zile nelucrătoare de sărbătoare Anul Nou (1 ianuarie), Crăciunul pe stil nou (25 decembrie) și pe stil vechi (7 și 8 ianuarie), Ziua Internațională a Femeii (8 martie), prima și a doua zi de Paști, Ziua Internațională a Muncii (1 mai), a doua zi de luni după Paști (Paștele Blajinilor), Ziua Victoriei și Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei (9mai), Ziua Independenței Republicii Moldova (27 august), dar și sărbătoarea "Limba Noastră" (31 august).

Acum Guvernul urmează să decidă dacă va fi liberă ziua de 1 iunie din acest an, deoarece Cabinetul de Miniștri va trebui să opereze modificări la Codul Muncii, incluzând în acesta noua zi de odihnă.

Fluxul de știri
0