Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mişcări în Duma de Stat: Rusia își va alege în curând noii deputați

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Accesați arhiva multimediaЗдание Государственной Думы РФ
Здание Государственной Думы РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Componența Dumei de Stat după alegerile din septembrie 2016 se va înnoi vizibil, deoarece în listele partidelor parlamentare au apărut oameni noi, iar o parte din actualii deputați nu se mai regăsesc aici.

CHIȘINĂU, 7 iul — Sputnik. Rusia se pregătește de alegeri în Duma de Stat (camera inferioară a Parlamentului) de legislatura a 7-a, care vor avea loc la 18 septembrie 2016. În debutul campaniei electorale, Sputnik a încercat să afle care vor fi posibilele surprize.

Definitivarea listelor de candidați are loc la congresele partidelor, din 18 iunie până la 12 iulie. Campania preelectorală va începe la 20 august și va continua până la 17 septembrie.

Toate cele patru partide actuale din Dumă — "Rusia Unită", PCFR, "Rusia Dreaptă" și PLDR — și-au confirmat deja candidații în noul Parlament. Analizând listele, este clar că partidele se străduiesc să păstreze nucleul, ar și înnoiască totodată componenţa de bază a deputaților. Experții nu exclud de asemenea eventualitatea apariției unor noi personalități puternice.

Президент РФ В. Путин и премьер-министр РФ Д. Медведев приняли участие в XV съезде партии Единая Россия - Sputnik Moldova
Rusia
Putin la congresul „Edinaia Rossia”: avem nevoie de o Rusie puternică, deschisă

Alegerile din septembrie vor fi primele pentru Crimeea şi Sevastopol în componenţa Rusiei. Se presupune că în aceste circumscripții se va da o luptă aprigă între comuniști și "Rusia Unită". Din partea Crimeii vor încerca să ajungă în Duma de Stat cunoscuţi oameni de stat — liderul republicii Serghei Aksionov și procurorul Crimeii Natalia Poklonskaia, care fac parte din grupul "Rusia Unită" al Crimeii.

Din lista de candidați ai partidului fac parte și și alți politicieni cunoscuți: șeful Ceceniei Ramzan Kadârov și președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov.

Liste solide au fost întocmite la Moscova. Din partea "Rusiei Unite" este înaintat primarul orașului Moscova Serghei Sobianin, regizorul Stanislav Govoruhin și membrul cartierului central al frontului popular rus Liubovi Duhanina.

Cap de listă a "Rusiei Drepte"  la Moscova este deputatul Dumei de Stat Galina Hovanskaia, publicistul Anatolii Vasserman și jurnalistul Roman Babaian. Cunoscuți activiști publici și de stat fac parte din listele PLDR și PCFR.

Fluxul de știri
0