Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Erdogan ar putea veni în Moldova

© Photo : mfa.gov.mdAndrei Galbur și Recep Tayyip Erdogan
Andrei Galbur și Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Externre de la Chişinău, aflat miercuri într-o vizită oficiala la Ankara, s-a întreţinut cu preşedintele Republicii Turcia, cu preşedintele Marii Adunări Naţionale a Turciei şi cu prim-ministrul turc. Acesta a salutat ratificarea Acordului de liber schimb dintre Republica Moldova şi Turcia.

CHIŞINĂU, 23 aug – Sputnik. Potrivit informaţiilor oficiale, şeful diplomaţiei moldovene şi-a exprimat speranţa că Acordul dintre cele două ţări va intra în vigoare cat mai curând posibil, tratatul respectiv fiind de o importanța primordială pentru aprofundarea relațiilor comercial-economice moldo-turce. Totodată, demnitarii au menţionat interesul reciproc pentru mărirea volumului investiţiilor turce în economia moldovenească.

Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Filip: tehnologii avem şi în Moldova, iar investiţii pot face şi moldovenii

Atât Prim-ministrul Binali Yıldırım, cât şi Președintele Erdogan și-au exprimat disponibilitatea de a întreprinde în viitorul apropiat o vizită oficială în Republica Moldova.

Acordul de liber schimb cuprinde aproximativ 9.000 de tipuri de mărfuri şi presupune eliminarea barierelor administrative în calea comerţului. După intrarea în vigoare a documentului, vor fi anulate toate taxele vamale de import, precum şi orice taxe cu efect echivalent aplicate produselor industriale. Pentru unele mărfuri industriale provenite din Turcia, precum încălţămintea, mobilierul, produsele din plastic, taxele vor fi eliminate treptat, în termen de 3 şi 5 ani. Produsele agricole, în funcţie de perioada anului, vor fi scutite de taxe vamale în proporţie de 100%.

Parlamentul a adoptat la 31 martie proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de comerţ liber dintre Republica Moldova şi Turcia. Documentul a fost susţinut cu votul a 62 de deputaţi.

Fluxul de știri
0