Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip: tehnologii avem şi în Moldova, iar investiţii pot face şi moldovenii

© mtic.gov.mdPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
În opinia candidatului desemnat la funcţia de premier, Pavel Filip, pentru dezvoltarea ţării trebuie să fie valorificat potenţialul intern ştiinţific, investiţional, tehnologic şi de altă natură.

CHIŞINĂU, 19 ian – Sputnik. Marţi, candidatul desemnat la funcţia de premier, Pavel Filip, a discutat cu mai mulţi reprezentanţi ai mediului academic. În discuţiile purtate la Academia de Ştiinţe a Moldovei, Filip a subliniat importanţa valorificării potenţialului ţării, inclusiv cel ştiinţific, cultural, investiţional şi tehnologic.

Парламент заседание Parlament sedinta - Sputnik Moldova
Politică
Surse: "Guvernul Filip" va fi învestit cu o viteză fulgerătoare

În opinia lui Pavel Filip, atât investiţiile, cât şi tehnologiile, nu trebuie căutate doar în afara ţării. El a fost de acord cu oamenii de ştiinţă că investiţii mari în economia ţării ar putea să facă chiar şi moldovenii, nu doar străinii. El a susţinut şi opinia că implementarea noilor tehnologii nu presupune doar achiziţionarea acestora din afara ţării, ci şi valorificarea acelor tehnologii şi inovaţii care au fost elaborate în Republica Moldova.

Tehnologiile şi investiţiile trebuie să fie aduse în toate domeniile, de la ştiinţă până la agricultură, mai crede candidatul desemnat. Astfel, ţinând cont de faptul că în ţara noastră agriculturii îi revine un rol aparte, am putea reduce mult din efectele nefaste ale condiţiilor meteo, care uneori sunt dezastruoase pentru ramura agricolă, a mai opinat Filip.

Fluxul de știri
0