Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un poliţist din Leova a pretins mită, dar a ajuns pe mâna CNA

© Youtube, CNAOfițerii CNA rețin un vameș
Ofițerii CNA rețin un vameș - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un angajat al Inspectoratului de Poliție Leova a fost prins cu mită de 2000 de lei. Acesta a fost reţinut prntru 72 de ore.

CHIŞINĂU, 24 aug — Sputnik. Poliţistul a fost reținut de ofițerii DGT „Sud" a CNA și procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit de corupere pasivă.

Potrivit CNA, omul legii a acționat de comun acord cu un coleg de breaslă şi ar fi pretins 2 000 de lei de la un șofer, pentru a nu-i întocmi proces-verbal contravențional pe faptul conducerii vehiculului cu permis de o categorie necorespunzătoare şi în lipsa actului de înmatriculare de stat a automobilului.

bani, lei, dolari, euro - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţiştii, vizaţi cel mai des în dosarele de corupţie trimise în judecată

În urma măsurilor speciale de investigație şi acțiunilor de urmărire penale, polițistul a fost prins în flagrant delict. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală.

Codul prevede pentru acest gen de infracțiune o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Fluxul de știri
0