Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţiştii, vizaţi cel mai des în dosarele de corupţie trimise în judecată

© IGPbani, lei, dolari, euro
bani, lei, dolari, euro - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura, de comun cu celelalte organe de drept, au stabilit drept prioritate intensificarea activităţii de investigare şi constatare a infracţiunilor de corupţie şi conexe, comise de persoanele publice şi cele cu funcţie de demnitate publică.

CHIŞINĂU, 10 aug – Sputnik. Cele mai multe dosare de corupţie trimise de procurori în instanţă în primul semestru al acestui an au vizat angajaţi ai forţelor de ordine şi primari.  

De la începutul anului, procurorii au pornit 518 cauze penale privind infracţiuni de corupţie, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz de serviciu, faţă de 425 cauze penale iniţiate în perioada similară a anului trecut. În cele mai multe cazuri, acestea vizează abuzul de putere, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi traficul de influenţă.

Bani - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce a făcut un poliţist când i s-a întins mita de 40 de mii de lei

În judecată au fost expediate 137 de cauze penale. Procurorii au deferit justiţiei un judecător, avocaţi, ofiţeri de urmărire penală, colaboratori de poliţie şi ai Poliţiei de frontieră,  un ex-ofiţer CNA, primari şi consilieri locali.

Din numărul total de 112 persoane în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe, 84 persoane au fost condamnate, 19 persoane au fost achitate, iar în privinţa a 9 persoane procesul penal a fost încetat. 

Fluxul de știri
0