Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Horizon 2020: oportunităţi de finanţare pentru IMM-uri

© Sputnik / Георгий Зельма / Accesați arhiva multimediaProiectare, casă, economie, construcţii, investiţii
Proiectare, casă, economie, construcţii, investiţii - Sputnik Moldova
Abonare
A fost lansat un program de mentorat pentru întreprinderile mici şi mijlocii inovatoare din Moldova și Transnistria.

CHIŞINĂU 24 aug — Sputnik. Program de Mentorat pentru ÎMM-uri inovatoare Proiectul „Business Bridge Platform – revival of business confidence on the banks of the river Nistru”, în parteneriat cu Rețeaua Punctelor Naționale de Contact pentru Programul Horizon 2020, lansează un Program de mentorat pentru antreprenorii mici şi mijlocii.

Contactat de corespondentul Sputnik Moldova, Ana Ciofu, Punct Național de Contact pentru ÎMM-uri în Programul Horizon 2020, a declarat că programul are drept scop îmbunătăţirea capacităţilor de atragere a fondurilor nerambursabile.

guvern, mediul de afaceri - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mediul de afaceri în dialog cu premierul. Ce au cerut antreprenorii

"Programul de Mentorat este conceput pentru a ajuta antreprenorii din Moldova și Transnistria să-și îmbunătățească capacitățile de atragere a fondurilor nerambursabile în companiile lor. Sunt bineveniți toți antreprenorii cu idei de afaceri inovatoare care au potențial de comercializare și internaționalizare", a declarat Ciofu.

Programul va include ateliere de lucru și asistență personalizată în procesul de elaborare a propunerilor de proiecte pentru antreprenorii care intenționează să depună proiecte pentru finanţare.

"Agenţii economici vor putea afla despre procedurile care trebuie urmate pentru a obţine fonduri nerambursabile. Totodată aceştia vor fi ghidaţi în procesul de completarea corectă a formularelor de aplicare şi vor beneficia de consultanţa experţilor", a mai declarat expertul.

Programul de instruiri va avea loc în perioada septembrie 2016 — octombrie 2017, conform graficului aprobat. Horizon 2020 este un program de finanţare al Comisiei europene şi susţine proiecte din domeniul cercetătrii şi inovării în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0