Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Cutremur devastator în Italia. Care este soarta cetăţenilor moldoveni

© AP PhotoCutremur devastator în Italia
Cutremur devastator în Italia - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost înregistrate în total două seisme puternice - primul de 6,2 grade, iar al doilea de 5,4. Mişcările scoarţei terestre s-au simţit în mai multe oraşe din centrul Italiei, inclusiv la Roma şi Bologna.

CHIŞINĂU, 24 aug — Sputnik. Un cutremur puternic s-a produs în noaptea spre miercuri în zona centrală a Italiei. Până la moment au fost înregistraţi cel puţin 14 morţi.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter s-a produs la ora 03.36, în apropiere de oraşul Accumoli, provincia Rieti (regiunea capitalei), la o adâncime de aproximativ patru kilometri. În mai multe oraşe au fost înregistrate distrugeri importante.

Извержение вулкана - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Seismologii moldoveni înregistrează anual circa 1600 de cutremure

A fost afectat grav şi oraşul Amatrice. Primarul localităţii cu o populaţie deaproximativ trei mii de persoane a declarat că „jumătate de oraş practic nu mai există, iar oamenii se află sub dărâmături".

Un al doilea seism cu magnitudinea de 5,4 grade a avut loc la ora 04.34 în regiunea Umbria. Mişcările scoarţei terestre s-au simţit în mai multe oraşe din centrul Italiei, inclusiv la Roma şi Bologna.

Este foarte mare probabilitatea ca printre cei care au avut de suferit în urma cutremurului să fie şi cetăţeni moldoveni, dacă ţinem cont de numărul mare al concetăţenilor noştri care mincesc în Italia. Corespondentul Sputnik a solicitat un răspuns în acest sens la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldivei.

"Până la moment, din informaţiile de care dispunem, cetăţenii moldoveni nu au avut de suferit, însă oi vom monitoriza situaţia pe parcursul zilei", ne-a comunicat serviciul de presă al instituţiei.

Fluxul de știri
0