Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii din programul dedicat Zilei Independenţei Republicii Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Guvernul organizează o serie de evenimente dedicate celebrării a 25 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova

CHIŞINĂU, 23 aug – Sputnik. Cu ocazia aniversării a 25-a de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, vor fi organizate o serie de manifestări culturale pe întreg teritoriul ţării. Sărbătoarea va debuta cu Gala Premiului Naţional, care va avea loc pe 26 august, la Palatul Republicii.

Ziua de 27 august va începe cu depuneri de flori la monumentul „Maica Îndurerată” şi la monumentul domnitorului „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chișinău.

Programul oficial va continua în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) cu un spectacol de inaugurare a Zilei Independenţei Republicii Moldova. Acesta va include parada militară, spectacolul muzical-coreografic „Hora Neamului”, spectacolul folcloric „Pentru tine – ţară …”, în cadrul căruia va fi organizată parada portului popular, şi parada fanfarelor.

Виктор МОКАНУ, Сергей НАЗАРИЯ, Илья ШАЦ, Борис ШАПОВАЛОВ - Sputnik Moldova
Societate
Bilanțul independenței Republicii Moldova: a fi sau a nu fi
Spectatorii vor avea, de asemenea, ocazia să asculte cele mai apreciate piese din folclorul naţional şi să admire dansurile populare în interpretarea ansamblului „Joc”, în cadrul caleidoscopului folcloric „Trandafir de la Moldova”.

Totodată, va fi prezentată o retrospectivă a evenimentelor culturale dedicate sărbătorii naţionale „Ziua Independenţei Republicii Moldova” din anii 1991-2015 şi un colaj documentar în aer liber „Moldova Suverană”.

În seara zilei de 27 august, în PMAN, va fi prezentat spectacolul muzical-poetic „Legarea timpurilor”, care va culmina cu lansarea focurilor de artificii. Programul de sărbătoare se va încheia cu un recital al formaţiei „Zdob şi Zdub”.

În acest an, Republica Moldova marchează 25 de ani de la obţinerea Independenţei, votată de Parlament la 27 august 1991.

Fluxul de știri
0