Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Într-o săptămână, începe perioada electorală pentru alegerile prezidenţiale

© Sputnikalegeri, выборы
alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Abonare
Grupurile de inițiativă vor putea depune documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală începând cu 31 august.

CHIŞINĂU, 23 aug – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, marţi, locul şi timpul recepţionării actelor necesare pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă și a candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Astfel, acestea vor putea fi depuse în perioada 31 august – 9 septembrie, pe adresa sediului CEC. La 31 august, dosarul va putea fi depus între orele 12.00 — 16.00, la  1, 2, 5 – 9 septembrie,  între orele 9.00 — 17.00, iar în zilele de 3 și 4 septembrie, între orele 10.00 – 16.00.

ЦИК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CEC ia primele decizii cu privire la alegerile prezidenţiale din octombrie

Primirea documentelor, depuse de solicitanţi în vederea înregistrării în calitate de candidaţi la funcţia de președinte al Republicii Moldova, se va efectua după încheierea activității grupului de inițiativă de colectare a semnăturilor și până la data de 29 septembrie.

CEC a aprobat marţi şi programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din data de 30 octombrie 2016.

Programul calendaristic stabilește termenul limită de constituire a circumscripțiilor electorale, a secțiilor de votare, precum și a organelor electorale ierarhic inferioare, particularitățile înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova, înregistrării candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova, aspectele monitorizării alegerilor și reflectării acestora în mijloacele de informare în masă, întocmirea, difuzarea și verificarea corectitudinii întocmirii listelor electorale.

Fluxul de știri
0