Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cutremur în politica americană. Aproape 15 mii de documente pot fi desecretizate

© Sputnik / Никита Шохов / Accesați arhiva multimediaКандидат в Президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон
Кандидат в Президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Abonare
FBI a conchis că Hilari Clinton a fost "extrem de neglijentă" în manipularea unor informații sensibile, însă nu a recomandat inculparea ei.

CHIŞINĂU, 23 aug — Sputnik. Un număr de 14 mii 900 de documente care se referă la Hilari Clinton, candidatul democraţilor la alegerile prezidenţiale din toamnă şi fost secreter de stat al SUA, ar putea fi desecretizat la cererea unui judecător, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Acesta a cerut Departamentului de Stat american să revizuiască și să determine posibila desecretizare a documentelor despre care se crede că ar fi în majoritate e-mailuri trimise sau primite de Clinton, ancheta Biroului Federal de Investigații stabilind că pentru corespondența oficială a fost utilizat un server privat.

Hillary Clinton - Sputnik Moldova
Dosarul corespondenței lui Clinton a fost clasat. Guccifer revine în România?

Ancheta FBI a conchis că Clinton a fost "extrem de neglijentă" în manipularea unor informații sensibile. FBI nu a recomandat însă inculparea ei din acest motiv.

O primă parte a acestor documente ar putea ajunge în atenţia publicului în luna octombrie, cu puţin timp înaintea alegerilor din 8 noiembrie.

În contextul acestui scandal, adversarii candidatului democrat încearcă să dovedească faptul că fostul secretar de stat Hilari Clinton nu prezintă suficientă încredere pentru a deveni preşedinte.

Fluxul de știri
0