Dosarul corespondenței lui Clinton a fost clasat. Guccifer revine în România?

© Sputnik / Никита Шохов / Accesați arhiva multimediaHillary Clinton
Hillary Clinton - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit autorităților americane, FBI nu a identificat nicio urmă de spargere a serverului poștal al candidatului democrat la prezidențiale din SUA, Hillary Clinton. Astfel, niciunei persoane vizate în dosar nu ar trebui să-i fie înaintată vreo învinuire.

CHIȘINĂU, 7 iulie – Sputnik. Ministrul Justiției și procurorul general al SUA, Loretta Lynch, a anunțat că autoritățile nu vor înainta învinuiri candidatului pentru funcția de președinte al SUA, Hillary Clinton, în legătură cu utilizarea poștei electronice personale pentru corespondența de serviciu, informează RIA Novosti cu referire la Reuters.

Anterior, reprezentanții FBI au declarat că nu văd nicio justificare pentru urmărirea penală a lui Clinton, iar angajații biroului nu au identificat nicio dovadă a spargerii serverului fostului Secretar de Stat.

Кандидат в Президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
În plină campanie electorală, Hillary Clinton a fost audiată de FBI

“Am primit un răspuns unanim din partea FBI despre faptul că investigațiile minuțioase, care au avut loc timp de un an, trebuie să fie închise, iar nicio învinuire nu trebuie înaintată persoanelor care au fost vizate în acest dosar”, a declarant Lynch.

Până la luarea aceste decizii FBI a fost criticat dur în Congresul american. Potrivit președintelui Camerei Senatului, Paul Ryan, instituția a adus atingere “respectării literei legii”.

Hillary Clinton a ocupat postul de Secretar de Stat în perioada 2009-2013. Ulterior, a devenit cunoscut faptul că aceasta coresponda privat și pe linia de serviciu prin intermediul emailului său personal. Prin urmare, aceasta a fost învinuită de tăinuire a informației și periclitarea secretelor de stat, care ar fi putut ajunge pe mâinile hackerilor străini.

Unul dintre principalii suspecți în dosarul spargerii e-mail-ului lui Clinton este cetățeanul român Marcel Lazăr Lehel, cunoscut și sub numele de hackerul Guccifer. Recent presa din SUA a scris că acesta, aflându-se în arest, ar fi fost găsit mort în celulă. Ulterior știrea despre decesul românului a fost infirmată de autoritățile din SUA.

Fluxul de știri
0