Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poduri stricate, drumuri şi acoperişuri deteriorate, în sudul ţării

© Sputnik / Родион ПрокаPloaie
Ploaie - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisiile pentru situații excepționale teritoriale estimează suma prejudiciilor materiale înregistrate în urma averselor cu grindină.

CHIŞINĂU, 23 aug – Sputnik. Mai multe localităţi din ţară au fost afectate de ploile torențiale cu grindină înregistrate pe data de 21 august.

Conform datelor operative ale Serviciului Protecție Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, ploaia a făcut ravagii în patru localități din raionul Cantemir.

În localitatea Tartaul, în urma averselor au fost avariate 2 poduri și deteriorate circa 2,5 km de drum local. În satul Crăciun, vântul a smuls 90 de foi de ardezie de pe acoperișul mai multor case de locuit, iar în localitatea Lingura, grindina a afectat 2 km de drum local.

Consecințele vântului puternic. Copac doborât - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Peste 70 de copaci au căzut în Chişinău în urma ploilor

Peste 25 ha de viță de vie au fost compromise în satul Antonești, unde precipitațiile au fost însoţite de grindină.

Vântul a făcut ravagii și în două localități din raionul Cahul, unde au fost distruse peste 200 de foii de ardezie de pe acoperișurile mai multor construcții din localitățile Alexanderfeld și Roșu.

În localitatea Rădoaia, raionul Sângerei, vântul puternic a smuls și deteriorat circa 120 de foi de ardezie de pe acoperișul unui depozit de cereale.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale estimează valoarea prejudiciilor materiale înregistrate în urma averselor cu grindină.

Fluxul de știri
0