Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 70 de copaci au căzut în Chişinău în urma ploilor

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Accesați arhiva multimediaConsecințele vântului puternic. Copac doborât
Consecințele vântului puternic. Copac doborât - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza averselor de săptămâna trecută, în capitală s-au prăbuşit peste 70 de copaci şi au fost distruse acoperișuri pe o suprafață de 5 mii de metri pătraţi.

CHIŞINĂU, 20 iunie — Sputnik. În urma ploilor puternice de săptămâna trecută au fost doborâți şi avariați 72 de arbori din Chișinău. Tot în urma stihiei au fost distruse acoperișuri pe o suprafață de 5 mii de metri pătraţi, iar la Cricova, Grătiești și Trușeni au fost inundate subsoluri, beciuri și fântâni.

Informația a fost prezentată luni, 20 iunie, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Pe 14 iunie, căderea unui copac pe str. V. Lupu din sectorul Buiucani a provocat moartea unei femei de 40 de ani, iar într-un alt caz de la Botanica  - o creangă a căzut peste o tânără, provocându-i leziuni la coloana vertebrală.

Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Cei vinovați de moartea femeii strivite de copac ar putea face închisoare

Potrivit pretorului de Buiucani, Valeriu Nemerenco, municipalitatea a asigurat organizarea funeraliilor pentru femeia de 40 de ani, iar familia acesteia va primi ajutor material din Fondul de Rezervă al municipiului Chișinău, în sumă de 20 mii lei.

Pe bd. Ștefan cel Mare, mai mulți copaci s-au înclinat din cauza ploii, în perimetrul str. Bulgară — str.Tighina. Din acest motiv a fost sistat temporar traficul rutier pe durata intervenției muncitorilor de la ÎM "Spații Verzi".

Viceprimarul Nistor Grozavu, a solicitat ÎM "Spații Verzi" prezentarea unei informații privind înlocuirea treptată a arborilor doborâți de ploi cu alții noi, astfel ca plantările să nu afecteze mult viața orașului.

Fluxul de știri
0