Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Elevii din Moldova au cucerit două medalii la Olimpiada de informatică

© edu.gov.mdМедалисты олимпиады по информатике из Молдовы
Медалисты олимпиады по информатике из Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Liceenii moldoveni s-au întors acasă cu două medalii de la cea de-a XVIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică. Cea de-a treia medalie de argint din istoria țării noastre a fost cucerită de Marcel Bezdrighin.

CHIȘINĂU, 22 aug — Sputnik. Doi elevi din clasa XII au câștigat medaliile de argint și de bronz la cea de-a XVIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică ce s-a desfășurat în orașul Kazan, a comunicat luni Ministerul Educației al RM.

Marcel Bezdrighin s-a întors acasă cu medalia de argint, iar Mihail Țarigradschi cu medalia de bronz. Ambii își fac studiile la liceul moldo-turc „Orizont" din Chișinău.

Elevii din Republica Moldova care au cucerit două medalii de bronz la cea de-a 24-a ediție a Olimpiadei Balcanice la Informatică - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova a luat două medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică

„Participarea la astfel de concursuri internaționale contribuie la afirmarea și dezvoltarea capacităților în domeniul respectiv. M-am împrietenit cu mulți participanți din diferite țări care, ca și mine, au aceeași pasiune pentru informatică", a spus Bezdrighin.

Din componența delegației din Moldova au făcut parte Gabriel Cojocaru, elev în clasa a IX-a  la Liceul „Orizont", și Daniel Grosu, elev în clasa a XII-a la Liceul Academiei de Științe a Moldovei.

În total, la Olimpiadă au participat 308 elevi din 81 de țări. Moldova participă la aceste concursuri din anul 1996. În acest răstimp reprezentanții țării noastre au cucerit 26 de medalii: 3 de argint și 23 din bronz.

Fluxul de știri
0