Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Militarii de la “Fulger” se pregătesc de un amplu exerciţiu NATO în România

© Sputnik / Мирослав РотарьРепетиция военного парада
Репетиция военного парада - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Până la 4 septembrie, un grup de militari ai Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” participă, în România, la exerciţiul Joint Combined Exchange Trening.

CHIŞINĂU, 22 aug – Sputnik. Un grup de militari ai Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” (BDS) participă, până la 4 septembrie, la exerciţiul JCET-2016 (Joint Combined Exchange Training), care se desfăşoară la Buzău, România.

Система ПРО США в Румынии - Sputnik Moldova
Expert: NATO, un pericol de securitate pentru Moldova și Ucraina

Potrivit comandantului BDS, locotenent-colonelul Veaceslav Balan, militarii moldoveni şi cei ai forţelor speciale române execută la Buzău procedee de luptă apropiată în mediul urban, cercetare specială, acţiuni directe, asistenţă militară, antrenament de desantare din elicopter, salturi cu paraşuta, procedee de evacuare a răniţilor, dar şi trageri avansate din armamentul de infanterie.

Antrenamentele au ca scop pregătirea pentru exerciţiul “Junction Strike 2016”, care va avea loc în luna septembrie pe teritoriul României.

La “Junction Strike 2016”, militarii Armatei Naţionale vor participa alături de contingentele Bulgariei, Georgiei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii şi Turciei.

Fluxul de știri
0