Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Educaţiei îndeamnă elevii de la o instituţie să-și retragă dosarele

© Sputnik / Сергей Орлов / Accesați arhiva multimediaСдача экзамена
Сдача экзамена - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației aduce la cunoștința opiniei publice că un colegiu din capitală nu are voie să organizeze admiterea pentru sesiunea de admitere 2016.

CHIŞINĂU, 22 aug – Sputnik. Colegiul Internațional de Administrare și Business nu are repartizate locuri la studii pentru sesiunea de admitere 2016.

„Recepționarea dosarelor candidaților de către această instituție de învățământ constituie o încălcare a Codului Educației”, avertizează Ministerul Educației.

Instituţia guvernamentală cheamă elevii înmatriculați la acest colegiu să-și retragă dosarele și să opteze pentru alte instituții de învățământ.

Urmare a mai multor interpelări din partea deputaților Parlamentului Republicii Moldova și Procuraturii municipiului Chișinău, Ministerul Educației a recomandat, prin ordin, Colegiului Internațional de Administrare și Business să depună în termen dosarul pentru autorizarea programelor de studii de către Agenția Națională de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional (ANACIP).

Физико-математическая олимпиада в Тирасполе, 2016. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Matematica ar putea să nu mai fie predată în şcolile din Moldova

În lipsa unor acțiuni în acest sens din partea Colegiului, Ministerul Educației a condiționat Planul de înmatriculare pentru această instituție de învățământ cu evaluarea și acreditarea de către ANACIP, atenționând că recepționarea dosarelor candidaților în lipsa planului de admitere, aprobat de către ministrul Educației, Corina Fusu, constituie o încălcare a Codului Educației și este ilegală.

Ministerul Educației reamintește că majoritatea instituțiilor de învățământ profesional tehnic, inclusiv Colegiul Internațional de Administrare și Business, precum și programele lor de studii, urmează să fie evaluate extern de către ANACIP.

„Scopul principal al evaluărilor externe este sporirea și îmbunătățirea calității în domeniul învățământului, pentru a răspunde necesităților pieței muncii prin pregătirea specialiștilor calificați, în corespundere cu standardele europene”, potrivit Ministerului Educaţiei.

ANACIP a fost creată în anul 2014, iar pe 13 aprilie 2016 Guvernul a adoptat Metodologia de evaluare externă a calităţii în vederea autorizării de funcţionare provizorie şi acreditării programelor de studii și a instituțiilor de învățământ profesional tehnic, superior și de formare continuă.

Fluxul de știri
0