Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Matematica ar putea să nu mai fie predată în şcolile din Moldova

© Sputnik / Ирина ЛяховаФизико-математическая олимпиада в Тирасполе, 2016.
Физико-математическая олимпиада в Тирасполе, 2016. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Educaţiei se arată îngrijorat de faptul că în acest an în peste 140 de şcoli din ţară nu va avea cine să predea disciplina Matematica.

CHIŞINĂU, 17 aug – Sputnik. Şcolile din Moldova rămân fără profesori de matematică. Anunţul a fost făcut miercuri, 17 august, de şeful Direcţiei învăţământ preuniversitar, Valentin Crudu, în cadrul unei şedinţe de lucru la Ministerul Educaţiei, unde s-a discutat despre pregătirile pentru noul an de studii.

школа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova fără profesori: aproape 600 de locuri vacante către 1 septembrie

„În instituţiile de învăţământ preuniversitar avem lipsă de 146 de profesori de matematică. În această vară a fost suplinit doar un loc din cele 146. Ce facem mai departe cu disciplina Matematica? Cine va preda acest obiect”, s-a întrebat Crudu.

În ajun de nou an şcolar, în instituţiile de învăţământ sunt lipsă 88 de profesori de Fizică, 62 de profesori de Limbă şi Literatură română, Chimie – 29, Biologie – 16.

De asemenea, ministerul mai anunţă 32 de locuri vacante pentru profesorii de Limbă franceză, 34 – pentru învăţătorii de Educaţie fizică şi 29 – pentru Educaţia muzicală.

Raioanele în care se atestă un număr mai mare de locuri vacante la funcțiile didactice sunt Hâncești, Cahul, Ialoveni, Drochia.

Fluxul de știri
0