Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prima reţinere CNA din această săptămâna: este vorba despre un primar

© Sputnik / Miroslav RotariOfiţeri CNA Спецназ НАЦ
Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Un primar este cercetat penal pentru trafic de influență. Acesta ar fi estorcat 9 mii de lei pentru a „aranja” o licitație

CHIŞINĂU, 22 aug – Sputnik. Primarul satului  Rădulenii-Vechi din raionul Florești a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Bărbatul este suspectat de trafic de influență.

Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CNA a efectuat două reţineri în dimineaţa acestei zile

În denunțul său, un cetățean a invocat faptul că primarul, împreună cu un fost angajat al Consiliului raional Floreşti, ar fi pretins 9 mii de lei sub pretextul că ar putea influența un funcționar de la Camera de Industrie şi Comerţ Soroca să evalueze la un preț micșorat niște bunuri imobile. Parte a „înțelegerii” era şi influențarea membrilor comisiei de licitație, în rezultatul căreia denunțătorul urma să fie desemnat câștigător.

Primarul a fost documentat la primirea banilor estorcaţi şi transmişi sub controlul CNA. Funcționarul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pe un termen de 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, primarul riscă închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de la 60 mii la 80 mii de lei.

Fluxul de știri
0