Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA a efectuat două reţineri în dimineaţa acestei zile

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea de apel апелляционная палата
Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Abonare
Două persoane au fost reţinute vineri dimineaţa de ofiţerii CNA și procurorii anticorupție în cadrul unor dosare de trafic de influență.

CHIŞINĂU, 29 iul – Sputnik. Doua persoane au fost reținute de CNA și procurorii anticorupție în dimineaţa zilei de vineri. Ambele sunt bănuite de trafic de influență.

În primul caz produs la Drochia, ofițerii CNA au prins în flagrant delict un bărbat care, potrivit denunțătorului, împreună cu ofițerul de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție, ar fi estorcat 500 de euro pentru o decizie favorabilă într-un caz de huliganism.

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O nouă reţinere efectuată de CNA, este vizată o persoană fizică

Bărbatul ar fi susținut că are influență asupra procurorului de la Procuratura raionului Drochia, în atribuțiile căruia era conducerea urmăririi penale.

În al doilea caz, ofițerii CNA au reținut un instructor auto de la ÎS „Centrul de Pregătire a Specialiștilor pentru Armata Națională”, filiala Cantemir. Acesta ar fi pretins 250 de euro, susținând că are influență asupra angajaților Î.S. „CRIS Registru”, Secția Înregistrare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Cahul, în vederea obținerii permisului auto de categoria „B” fără promovarea examenului practic.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală, suspecții au fost reținut pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații sunt pasibili de o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 unități convenționale.

Fluxul de știri
0