Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip despre posibila sa candidatură la funcţia de preşedinte al ţării

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a dezvăluit astăzi în faţa presei dacă va candida sau nu la funcţia de preşedinte al ţării, alegerea căruia va avea loc la 30 octombrie.

CHIŞINĂU, 19 aug – Sputnik. Solicitat de presă, premierul democrat Pavel Filip a lăsat să se înţeleagă, vineri, că nu doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al ţării. Filip a declarat că preferă să rămână la Guvern, unde să rezolve problemele cetăţenilor. 

„Niciodată nu am fost tentat de funcţii. Nu am râvnit la funcţii. M-am obişnuit să-mi fac treaba acolo unde sunt”, a comentat premierul.

PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată numele democraţilor care ar putea candida la prezidenţiale

„Acum sunt la Guvern şi încerc să mă concentrez pe activitatea Executivului. Pentru mine sunt mai importante nevoile şi grijile oamenilor, decât discuţiile politice”, a mai declarat Filip.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a precizat că Biroul politic al formaţiunii va decide cine va fi candidatul PDM la alegerile prezidenţiale. Diacov a spus că vor fi examinate candidaturile lui Marian Lupu, Andrian Candu şi Pavel Filip. Totodată, Diacov nu a exclus că ar putea fi şi el un eventual candidat al formaţiunii pentru scrutinul din 30 octombrie.

Partidul Democrat din Moldova a început deja pregătirile pentru procesul de colectare a semnăturilor pentru susținerea candidatului său la funcția de președinte. Fiecare candidat la funcţia supremă în stat va trebui să prezinte la CEC 15 mii de semnături  în susţinerea sa.

Perioada electorală pentru alegerile prezidenţiale va începe la 31 august, iar agitaţia electorală – la 1 octombrie. 

Fluxul de știri
0