Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șalaru face, Chirtoacă trage

© Sputnik / Nicu GoncearBulevardul Ștefan cel Mare
Bulevardul Ștefan cel Mare - Sputnik Moldova
Abonare
După ce șoferii din Chișinău au început să răbufnească din cauza marcajului derutant din Piața Marii Adunări Naționale, a reacționat și primarul Dorin Chirtoacă. Acesta a sugerat că toată vina îi aparţine colegului său de partid, ministrului Apărării Anatol Șalaru.

CHIȘINĂU, 19 aug – Sputnik. Chirtoacă a distribuit pe una dintre paginile sale de Facebook imagini cu marcajul uluitor din Piața Marii Adunări Naționale și a explicat cum Ministerul Apărării le-a făcut viața grea conducătorilor auto.

„Marcajul din imagine are caracter temporar. Nu este pentru trafic. A fost aplicat la solicitarea Ministerului Apararii pentru manifestaţiile care vor avea loc de Ziua Independenţei, pe 27 august”, s-a justificat edilul.

Bulevardul Ștefan cel Mare - Sputnik Moldova
Societate
Misterul figurilor enigmatice din Chișinău, descoperit vineri

Cu toate acestea, șoferii au fost nevoiți să devină foarte inventivi și să respecte regulile impuse de marcajul de culoare albă (cel temporar ar trebui să fie de culoare galbenă), de teamă că agenții de circulație vor documenta abaterile „comise” de ei în trafic.

„Curbele sunt pentru manevrele tehnicii militare la intrarea şi ieşirea din PMAN. Apoi va fi șters si înlocuit cu marcaj obișnuit”, a mai explicat Chirtoacă.

Acesta recunoaște și alt aspect: ”este adevărat ca avem un deranj destul de mare cu toate aceste șantiere în centru, ne cerem scuze pentru asta, dar altfel nu ai cum să construiești”.

După ce s-a justificat, invocând ”argumente irefutabile”, Chirtoacă și-a arogat rolul de anchetator:

„Am totuși câteva întrebări, retorice probabil, în legătură cu toate aceste "distracții" din ultimele săptămâni:

1. Asemenea postări și știri sunt pentru a informa sau pentru a intoxica. Se știe ce va fi pe 27, nu era mai simplu de verificat informația?

str. Mitropolit Dosoftei - Sputnik Moldova
Societate
Un indicator „CAPCANĂ”, montat în „taină” în centrul Chișinăului

2. De ce unii care nu au nici un fel de experiența in face vreun lucru, vreo lucrare nu doar de infrastructura, dar de orice fel pana la urma, își permit sa dea lecții tuturor despre ce si cum trebuie făcut?

3. De când aroganta, insinuarea, minciuna si răutatea au devenit virtuți de afirmare a unor tineri?

4. Cum de nu ați fost așa de vocali atunci când se întâmplau lucruri mai grave decât o pavela, o rampa temporara sau un marcaj special?

5. De ce nu recunoasteti ca ati fost afiliati puterii si politicienilor care ne-au adus sa sarbatorim 25 de ani de independenta cu o gaura la buget de 25 de miliarde de lei?”, a întrebat liberalul.

Revenind abia în Post Post Scriptum la calitatea sa de primar, Chirtoacă a promis că „pe viitor vom încerca să informăm și să explicăm ceea ce va fi necesar”.

„În rest nu are rost să intrăm în discuții și polemici cu aceia ca oricum si-au pus ca scop să discrediteze ceea ce facem. Succes in toate!”, a punctat Chirtoacă.

Fluxul de știri
0