Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Orheiul aspiră la titlul de cel mai frumos oraş din Moldova

© orhei.mdOraşul Orhei, intrarea dinspre Chişinău
Oraşul Orhei, intrarea dinspre Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria oraşului Orhei face eforturi pentru ca peisajul oraşului să corespundă sută la sută timpului de primăvară, iar lucrările de înverzire şi de salubrizare din localitate sunt iau amploare. Instituţia şi-a propus să transforme Orheiul în cel mai frumos oraş din Moldova.

CHIŞINĂU, 15 apr – Sputnik. Primarul oraşului Orhei, Ilan Șor, a semnat o dispoziţie privind desfăşurarea zilnică a unor lucrări masive de salubrizare şi de înverzire a localităţii, informează serviciul de presă al primăriei urbei.

Totodată, sursa a ţinut să precizeze că „surpriza cea mai mare pentru locuitorii şi pentru oaspeţii oraşului sunt cele 40 de mii de lalele, plantate în toamna anului trecut, care au înflorit şi colorează Orheiul aşa cum nu s-a mai văzut până acum”.

Роспись яиц в православной гимназии Челябинска. Pictarea ouălor de Paşti. - Sputnik Moldova
Societate
Primăria Orhei a lansat o invitaţie de Paşti către toţi agenţii economici

Instituţia mai menţionează că în localitate se munceşte zilnic pentru ca oraşul să arate şi mai frumos.

În această primăvară, la Orhei au fost plantaţi circa 200 de pini,  300 de tuia, 350 de arţari şi  peste 500 de arbuşti, printre care buxus, iasomie și mahonie.

De asemenea, primarul Ilan Şor a dat indicaţii să fie semănate circa 5000 de metri pătraţi cu iarbă, să fie plantaţi peste o mie de puieţi de salcâm boieresc, dar şi alte specii de arbori şi arbuşti.

Este de menţionat faptul că pe lângă lucrările de plantare sunt efectuate şi lucrări de montare a sistemelor de irigare automată în tot oraşul.

„Primăria Orhei anunţă că va continua să depună toate eforturile pentru ca oraşul să devină cel mai frumos şi mai deosebit din Republica Moldova”, a mai menţionat sursa.

Fluxul de știri
0