Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce Moldova nu are ambasador în Spania

© Sputnik / Мирослав РотарьФлаг Республики Молдова drapel
Флаг Республики Молдова drapel - Sputnik Moldova
Abonare
Diaspora moldovenească în Regatul Spaniei este nemulţumită de faptul că Republica Moldova nu are încă numit un ambasador în această ţară.

CHIŞINĂU, 19 aug – Sputnik. Vineri, în cadrul Congresului Diasporei de la Chişinău, reprezentanţii diasporei Moldovei în Regatul Spaniei au solicitat explicaţii ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, cu privire la lipsa unui ambasador al Moldovei în Spania.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mesajul lui Pavel Filip: mai puţină politică şi mai multe acţiuni

Cetățenii Republicii Moldova stabiliți peste hotare participă, timp de două zile, la lucrările Congresului Diasporei care are loc la Chişinău. Evenimentul se desfășoară o dată la doi ani şi oferă platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă.

Diaspora i-a cerut ministrului să spună când va fi numit un ambasador în această ţară.

„Vă promit că suntem în plin proces de identificare”, a declarat Galbur.

Ministrul a specificat că acest candidat trebuie să fie capabil să reprezinte profesionist interesele Republicii Moldova în Spania.

În prezent, însărcinatul cu afaceri ad interim de la Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei este Stela Volontir.

Ambasada Republicii Moldova în Spania a fost inaugurată oficial în anul 2011. Primul ambasador al Moldovei în această ţară a fost numit Valeriu Gheorghiu.

Acesta a fost rechemat din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Spaniei, la 24 februarie 2016, în legătură cu încheierea mandatului.

Fluxul de știri
0