Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul lui Pavel Filip: mai puţină politică şi mai multe acţiuni

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Timp de două zile, la Chişinău se desfăşoară Congresul Diasporei, eveniment care are loc o dată la doi ani.

CHIŞINĂU, 19 aug – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova stabiliți peste hotare participă, timp de două zile, la lucrările Congresului Diasporei care are loc la Chişinău. Evenimentul, desfășurat o dată la doi ani, oferă platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul imigrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară, dar și impactul politicilor elaborate de Guvern pentru diasporă.

diaspora - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Chișinău se desfășoară Zilele Diasporei

La eveniment a participat şi prim-ministrul Pavel Filip, miniştri, secretarul general al Guvernului, Tudor Copaci, reprezentanți ai autorităților publice centrale și ai organizațiilor internaționale. Pentru prima dată, la Congresul Diasporei participă şi reprezentanți ai autorităților publice locale.

Pavel Filip i-a îndemnat pe membrii diasporei să ia exemplul Guvernului şi să nu se ocupe de politică, ci de acţiuni concrete.

„Acum există un altfel de Guvern. Primul meu mesaj către membrii Cabinetului a fost să se distanţeze de politic. Am încercat să cooptăm profesionişti pe domeniile care le prezintă. Vă îndemn şi pe voi să faceţi la fel”, a declarat Filip.

Pe parcursul a două zile, în cadrul Congresului vor fi abordate diverse subiecte precum rolul asociațiilor din diasporă și a asociațiilor de băștinași pentru dezvoltarea comunităților locale, provocările pe care le întâmpină reprezentanții diasporei, implicarea activă a diasporei în proiecte comune menite să dezvolte Republica Moldova, votul în diasporă, efectele migrației. 

Fluxul de știri
0