Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jurnalist: informația despre bombele SUA în România este din surse credibile

© AFP 2024 / GIL COHEN-MAGENСистема ПРО США
Система ПРО США - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnalistul care a scris despre faptul că SUA a iniţiat procesul de transferare a focoaselor nucleare din Turcia în România susține că informațiile prezentate de sursele sale sunt demne de încredere.

CHIȘINĂU, 19 aug — Sputnik. Autorul articolului despre transferul armamentului nuclear din Turcia în România, jurnalistul portalului EurActiv, Georgi Gotev, a declarat într-un interviu pentru publicația România Liberă că informația pe care se bazează materialul a fost oferită de sursele sale pe care le consideră credibile, adăugând că va continua să dezvolte acest subiect.

„Eu am considerat că sursele sunt credibile şi de aceea am scris articolul. Bineînţeles, îmi dau seama că guvernul român dezminte aceste informaţii. Eu ştiam că le va dezminți, deoarece am contactat guvernul român înainte să public articolul. Nu este o surpriză pentru mine. Sunt nişte  teme destul de secrete. Eu însă am considerat că sursele mele sunt destul de credibile pentru a justifica o asemenea publicaţie", a declarat Gotev.

Президент РФ В.Путин встретился с президентом США Б.Обамой - Sputnik Moldova
Politică
SUA testează opinia publică în cazul mutării armelor nucleare în România

Jurnalistul a declarat că intenționează să mai scrie un material la acest subiect, deoarece în acest domeniu trebuie să existe mai multă transparență. În același timp, el a subliniat că orice articol publicat de el despre România va provoca scandal.

Gotev a mai spus că după tentativa de lovitură de stat, "Turcia părăsește câmpul occidental şi se duce direct spre Rusia".

„Este o mişcare tectonică mult mai mare decât mişcarea unor arme, fie ele şi nucleare. Este un context geopolitic extrem de intens, foarte accelerat. Există o axă Moscova-Ankara-Teheran, care se formează şi care va schimba drastic situaţia în regiune", a subliniat jurnalistul.

Anterior, publicația belgiană EurActiv a anunțat, cu referire la două surse independente, că SUA a demarat transferarea focoaselor nucleare B61 de la baza militară Incirlik din Turcia, la baza militară Deveselu din România.

Fluxul de știri
0