Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Chișinău se desfășoară Zilele Diasporei

© Guvernul RMdiaspora
diaspora - Sputnik Moldova
Abonare
Valeriu Streleț: „Vă mulţumesc pentru că promovaţi consecvent imaginea Republicii Moldova în întreaga lume”.

CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova a participat vineri la deschiderea oficială a Zilelor Diasporei. În discursul său, Valeriu Streleț a declarat că Guvernul depune eforturi consolidate pentru a accelera implementarea reformelor, a readuce stabilitatea și prosperarea în Republica Moldova, ceea ce îi va motiva pe moldoveni să revină acasă.

„În același timp, mă bucur pentru moldovenii plecați peste hotare, care au reuşit să se afirme în ţări în care nimeni nu îi cunoştea şi au devenit oameni de valoare, care au o poziţie înaltă în societate, dar şi un cuvânt de spus”, a declarat Streleţ.

Premierul i-a îndemnat pe reprezentanții diasporei moldovenești să se implice la definitivarea Strategiei „Diaspora-2025”, document ce va contribui la construirea unei platforme de comunicare dintre autorități și moldovenii aflați în afara țării.

Evenimentul este organizat pentru al doilea an consecutiv de Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Biroului pentru Relații cu Diaspora. Zilele Diasporei se desfăşoară în perioada 28-30 august. În această perioadă, autoritățile moldovenești, reprezentanții diasporei și cei ai partenerilor internaționali vor discuta proiectul Strategiei „Diaspora 2025”, implicarea și valorificarea potențialului uman al diasporei.

Fluxul de știri
0