Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Suspendarea lui Serghei Tarnovschi: CNO nu a primit explicații de la ICF

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaМолдавский каноист Сергей Тарновский
Молдавский каноист Сергей Тарновский - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul general al CNO, Cristina Vasilianov, a calificat drept stranie situația legată de suspendarea canotorului moldovean Serghei Tarnovschi de la competițiile JO, declarând că delegația noastră nu a primit până în prezent o confirmare oficială a acestui fapt.

CHIȘINĂU, 19 aug  — Sputnik. Conducerea delegației moldovenești de la Rio de Janeiro nu a fost informată oficial de către structurile internaționale referitor la suspendarea de la la Olimpiadă a canotorului moldovean Serghei Tarnovschi, câștigător al medaliei de bronz, a declarat conducătorul delegației și secretarul general al Comitetului Național Olimpic, Cristina Vasilianov.

Joi, Federația Internațională de Canoe (ICF) a difuzat un comunicat de presă în care a anunțat  suspendarea lui Tarnovschi „în baza rezultatelor nefavorabile la testul antidoping". Instituţia a mai adăugat că Serghei nu poate participa la competițiile de caiac-canoe dublu împreună cu fratele său Oleg, care vor începe joi, 19 august, ora 15.14.

Молдавский тяжелоатлет Александр Шпак - Sputnik Moldova
Sport
Halterofilul Alexandru Șpac, printre primii cinci la Olimpiadă

„Este devreme să afirmăm că Serghei este descalificat și că i se va ridica medalia. Nu există nici o informație oficială. O solicităm deja de circa 8 ore. Din păcate, există doar aprecierea: „rezultat atipic al analizei la urină", însă nu depistarea dopingului. Rog să fiți atenți la faptul că testul antidoping efectuat îndată după cucerirea medaliei a fost negativ", a spus Vasilianov.

Potrivit acesteia, pornind de la faptul că în noaptea spre vineri nimeni nu i-a prezentat delegației Moldovei vre-o informație oficială despre suspendare, perechea noastră de canotori intenționează să iasă la start.

„Vom fi acolo dis-de-dimineață. Băieții vor ieși la start. Ei figurează în lista oficială pentru start. Dacă totuşi nu vor fi admiși, vom face o contestație. Vom face tot ce este posibil", a spus Vasilianov.

Serghei Tarnovschi s-a născut în Ucraina pe 24 iunie 1997, însă din cauza unor neînțelegeril în cadrul federației locale de canoe, el a decis împreună cu fratele său să reprezinte Moldova. În 2014, Serghei a câștigat două medalii de aur și trei de argint la campionatul lumii și cel european printre juniori. A fost învingător şi la Jocurile de Tineret de la Nankin. În 2015, la campionatul mondial de la Milano, a câștigat medalia de bronz, calificându-se astfel pentru prima sa participare la Jocurile Olimpice. Este cel mai bun sportiv al anului 2015 din Moldova.

Fluxul de știri
0