Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Halterofilul Alexandru Șpac, printre primii cinci la Olimpiadă

© photo: facebook.com/Александр ШпакМолдавский тяжелоатлет Александр Шпак
Молдавский тяжелоатлет Александр Шпак - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul atleticii grele din Moldova, Alexandru Șpac, (categoria de greutate de până la 77 kg) s-a clasat pe locul cinci, obținând deocamdată cel mai bun rezultat printre ceilalți olimpici moldoveni la Jocurile de la Rio de Janeiro.

CHIȘINĂU, 11 aug — Sputnik. Halterofilul moldovean Alexandru Șpac, care a evoluat în categoria de greutate de până la 77 de kg, a ocupat locul cinci la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care se desfășoară între 5 și 21 august.

La proba "smils", sportivul moldovean a demonstrat al optulea rezultat, fixând în cea de a doua încercare greutatea de 155 kg. La proba "aruncat", Șpac a ridicat haltera de 194 kg în cadrul ultimei încercări (al patrulea rezultat în al doilea exercițiu). Suma totală de 347 kg i-a permis atletului moldovean să se claseze pe locul cinci.

Молдавский тяжелоатлет Александр Шпак - Sputnik Moldova
Sport
Miercurea olimpicilor moldoveni: va evolua Alexandru Șpac

Câștigător a devenit sportivul din Kazahstan Nijat Rahimov (379 de kg), care a stabilit un nou record mondial la proba "smuls" (214 kg), aceasta aparținând din 2001 rusului Oleg Perepecenov. Argintul i-a revenit chinezului Xiaojun Lyu (379 kg) care și-a depășit propriul recordul mondial la "smuls" — 177 kg, dar care a pierdut în fața noului campion olimpic la categoria sa de greutate. Bronzul l-a câștigat egipteanul Mohamed Mahmoud (361 kg).

Un alt halterofil moldovean, Serghei Cechir (categoria 69 kg), a ocupat locul șapte la Jocurile de la Rio.

Echipa Moldovei la Jocurile de la Rio a fost constituită din 23 de sportivi: trei luptători — Mariana Cherdivara-Eșanu (58 kg), Evgheni Nedealco (74 kg) și Nicolae Ceban (97 kg), aruncătoarele de ciocan Zalina Merghieva și Marina Nichișenco, maratoniștii Roman Prodius și Lilia Fisicovici, aruncătorul de greutate Ivan Emelianov, aruncătorul de ciocan Serghei Marghiev, aruncătoarele de disc Natalia Stratulat (numele anterior Artâc) și Dimitriana Surdu, Vladimir Letnicov la săritură triplă, canoistul Serghei Tarnovschi (canoe simplu, 1000 m), dar și de Oleg Tarnovschi (canoe dublu, 1000 m), taekwondo-istul Aaron Cuc (80kg), înotătorii Alexsei Sanicov (200 m, stil liber) și Tatiana Chișca (100 m, brasse), judo-istul Valeriu Duminică (81 kg), Alexandra Mârca la trageri cu arcul, tenismanul Radu Albot, halterofilii Alexandr Șpac (77 kg) și Sergiu Cechir (69 kg) şi Natalia Prişcepa (75 kg).

Fluxul de știri
0