Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unul dintre beneficiarii fraudelor de la BEM a ajuns în faţa judecătorilor

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaJustiție, ședință de judecată
Justiție, ședință de judecată - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au trimis în judecată un dosar penal care vizează fraudele de la BEM. În faţa instanţei va compărea un agent economic care a obţinut fraudulos un credit de 1,25 milioane de auro.

CHIŞINĂU, 19 aug – Sputnik. Un locuitor din Bălţi va compărea în faţa instanţei în dosarul fraudelor de la Banca de Economii a Moldovei (BEM). Procuratura Anticorupție a expediat în instanța de judecată dosarul penal de învinuire a acestuia pentru dobândirea prin înșelăciune a unui credit de la BEM.

Inculpatul a organizat, în perioada anilor 2010 – 2011, o activitate formală cu indici economici înalţi la o firmă. Ulterior, de comun cu administratorul acestui agent economic, a depus un set de acte false la BEM, în baza cărora a obţinut un credit de 1,25 milioane de euro.

Miniștri Filip Филип Министры - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filip: unii dintre deputați au patronat jaful de la BEM

Bărbatul este cercetat în stare de arest preventiv. Urmărirea penală în privința complicelui său, administratorul firmei, a fost disjunsă într-o procedură separată. Acesta a fost anunțat în căutare.

Cauza penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Buiucani. Dacă va fi recunoscut culpabil de cele incriminate, inculpatul riscă amendă de până la 3 mii de unităţi convenţionale sau închisoare de până la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Fluxul de știri
0