Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip: unii dintre deputați au patronat jaful de la BEM

© Sputnik / Miroslav RotariMiniștri Filip Филип Министры
Miniștri Filip Филип Министры - Sputnik Moldova
Abonare
Până astăzi au fost recuperate peste 500 milioane de lei din banii furaţi de la BEM, iar din contul preluării activelor şi a gajului de la cele 3 bănci aflate în proces de lichidare se preconizează recuperarea a încă 1,5 miliarde de lei.

CHIŞINĂU, 27 iul – Sputnik. Unii dintre deputați au patronat direct sau indirect jaful de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), a declarat, miercuri, premierul Pavel Filip, în Parlament, în cadrul examinării moţiunii  de cenzură împotriva Guvernului Republicii Moldova. 

„Când vine vorba de BEM și devalizarea acestei bănci, nu pot să nu constat cinismul acestei moțiuni, semnată inclusiv de unii dintre deputații care au patronat direct sau indirect jaful de la această bancă”, a declarat Filip. 

Premierul s-a arătat mirat că şi deputaţii PLDM au semnat şi votat această moţiune. 

„În cazul PLDM, eu cred că ei nu au remarcat că există acest pasaj în moțiune, altfel nu o semnau. Mai bine ajutați organele de anchetă să găsească banii, puneți colegii voștri care au răspuns în mod direct de gestionarea BEM să meargă la organele de anchetă și să spună unde sunt banii, cetățenii vor fi mult mai recunoscători pentru asta decât pentru semnături pe moțiuni demagogice”, a declarat şeful Guvernului.

Potrivit premierului, unul dintre lucrurile la care a lucrat și lucrează în continuare Guvernul este întărirea sistemului bancar, în paralel cu recuperarea sumelor dispărute în perioada 2010-2014. 

„Resping total manipularea prin care se pun pe spinarea acestui guvern, direct sau indirect, problemele generate de furtul miliardului. (…) Acest Guvern contribuie concret la crearea tuturor condițiilor pentru ca acel furt să nu se mai repete niciodată în Moldova”, a informat Filip deputaţii.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Politică
Candu: urăm succese Guvernului Filip, moțiunea a acumulat 30 de voturi

Premierul a declarat că până astăzi au fost recuperate peste 500 milioane de lei din banii furaţi de la BEM, iar din contul preluării activelor şi a gajului de la cele 3 bănci aflate în proces de lichidare se preconizează recuperarea a încă 1,5 miliarde de lei. Rambursarea creditului de urgenţă înseamnă peste 700 milioane de lei, iar organele de anchetă au aplicat sechestru pe bunuri, proprietăţi, autovehicule şi conturi bancare estimate la peste 200 milioane lei.


Fluxul de știri
0