Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Instanţa a decis prelungirea mandatului de arest la domiciliu pentru Ilan Şor

© Sputnik / Miroslav RotariИлан Шор
Илан Шор - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Orheiului Ilan Şor va sta în arest la domiciliu în următoarele 30 de zile, potrivit deciziei de joi a Judecătoriei Buiucani.

CHIŞINĂU, 18 aug – Sputnik. Judecătoria Buiucani a decis, joi, prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arest la domiciliu pentru primarul oraşului Orhei, Ilan Şor.

Edilul a fost reţinut, la 22 iunie, de procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală şi escrocherie.

Procurorul Andrei Băieşi a declarat că nu va contesta decizia de astăzi la Curtea de Apel.

„Nu sunt temeiuri pentru solicitarea arestului în izolator”, a declarat Băieşu.

Protest la Curtea de Apel Chișinău în susținerea lui Ilan Șor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protest în faţa Curţii de Apel. Manifestanţii cer eliberarea lui Ilan Şor

Procurorul a mai precizat că, la finele lui august, va transmite dosarul în judecată.

La rândul lor, avocaţii lui Ilan Şor au anunţat că vor contesta decizia Judecătoriei Buiucani la Curea de Apel, deoarece o consideră nefondată.

„Procurorii nu au prezentat dovezi noi în faţa instanţei. Am adunat pe parcursul unei perioade scurte de timp mai mult de 17 mii de semnături în susţinerea lui Ilan Şor”, a declarat avocatul Denis Ulanov.

„Nu sunt probe care demonstrează vinovăţia clientului nostru. Tot ce se face în acest dosar, este neargumentat şi nejustificat”, a adăugat avocatul Iulian Bălan.

În timpul examinării demersului procurorilor, în faţa Judecătoriei Buiucani au protestat câteva sute de cetăţeni care au cerut eliberarea primarului Ilan Şor. Majoritatea manifestanţilor au venit de la Orhei, unde Ilan Şor este primar din iunie 2015.

Fluxul de știri
0