Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protest în faţa Curţii de Apel. Manifestanţii cer eliberarea lui Ilan Şor

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Curtea de Apel Chișinău în susținerea lui Ilan Șor
Protest la Curtea de Apel Chișinău în susținerea lui Ilan Șor - Sputnik Moldova
Abonare
Magistraţii de la Curtea de Apel Chişinău examinează, miercuri, cererea avocaţilor lui Ilan Şor prin care solicită eliberarea de sub arest preventiv a primarului Orheiului.

CHIŞINĂU, 3 aug – Sputnik. Sute de oameni s-au adunat, miercuri, în faţa Curţii de Apel Chişinău, unde magistraţii examinează recursul avocaţilor primarului Orheiului, Ilan Şor, cu privire la anularea arestului preventiv pe numele clientului lor.

Клименко Валерий - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mişcarea Ravnopravie: reţinerea lui Şor – o acţiune politică

Judecătoria Buiucani a prelungit, la 21 iulie, cu încă 30 de zile arestul preventiv în izolator pe numele lui Ilan Şor. Primarul a fost reţinut la 22 iunie de procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani, evaziune fiscală şi escrocherie.

„Şor, acasă”. „Stop abuzului procurorilor”. „Libertate”. „Vrem dreptate”. „Justiţia e cu noi”. Acestea sunt lozincile pe care le scandează protestatarii adunaţi în faţa Curţii de Apel.

„Am venit să ne cerem primarul acasă şi să-l luăm la Orhei. Vrem primarul acasă ca să continue lucrurile începute. Locuitorii din Orhei au simţit că se poate. Acest primar tânăr ne- a arătat că se poate de făcut ceva”, au declarat manifestanţii veniţi din Orhei şi alte localităţi ale ţării.

Avocatul primarului, Denis Ulanov, a declarat anterior pentru Sputnik că nu vede temei juridic pentru prelungirea mandatului de arest pe numele clientului său.

Primarul Orheiului se află în arest preventiv în izolatorul CNA. Din cauza problemelor cardiace pe care le are, angajaţii CNA au solicitat medicii de la Urgenţă de câteva ori.

Fluxul de știri
0