Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bucureștiul respinge informațiile despre armele nucleare de la Deveselu

© SputnikParlament
Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
În Turcia sunt amplasate circa 50 de arme nucleare ale SUA. Relațiile dintre Ankara și Washington s-au înrăutățit brusc după tentativa eşuată de lovitură de stat din Turcia. Presa a scris că în acest context SUA ar fi început să reamplaseze armele nucleare în România. Autoritățile de la București resping aceste informații.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. România respinge categoric informațiile din presă despre faptul că pe teritoriul țării ar putea fi aduse arme nucleare din Turcia.

În presă au fost vehiculate informații despre faptul că SUA ar muta în România bombele nucleare depozitate în Turcia.

B61 nuclear bomb - Sputnik Moldova
SUA mută bombele nucleare din Turcia în coasta Republicii Moldova

Joi, președintele Academiei pentru Probleme Geopolitice, Leonid Ivașov, a exprimat opinia că Washingtonul ar fi decis să mute armamentul nuclear din Turcia în România din cauza deteriorării definitive a relațiilor cu Ankara.

Anterior și publicaţia belgiană EurActiv a scris că SUA ar fi început mutarea armelor nucleare din Turcia la baza militară Devesel din România.

Potrivit informațiilor deja confirmate, la baza aviatică Incirlik din Turcia, amplasată la o distanță de 100 km de la frontiera cu Siria, s-ar afla, încă de pe vremea „Războiului Rece”, circa 50 de unități de arme nucleare tactice ale SUA.

Fluxul de știri
0