Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA mută bombele nucleare din Turcia în coasta Republicii Moldova

Abonare
România ar putea găzdui o parte a focoaselor nucleare americane din Turcia. Ministerul de Externe a României neagă însă această informație.

CHIȘINĂU, 18 aug — Sputnik. SUA a început transferarea armelor nucleare din Turcia în România, în contextul înrăutățirii relațiilor dintre Washington și Ankara, comunică EuroActiv.com, care face referire la două surse anonime.

Senior US administration official said that Ukraine's membership in NATO is not being considered by the alliance. - Sputnik Moldova
Expert militar rus: NATO planifică să atace Rusia de la Deveselu (AUDIO)

Potrivit informației, este vorba de 20 de focoase nucleare, din cele 50 existente în prezent la baza militară NATO Incirlik din Turcia, ale căror mutare este una complicată din motive tehnice și politice.

Aceste bombe urmează să fie amplasate la baza militară de la Deveselu, pe teritoriul căreia au fost instalate sistemele de apărare antirachetă.

Solicitat de reporterii EuroActiv, ministerul de Externe al României a negat această informație.

Fluxul de știri
0