Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Război în preajma referendumului: Chirtoacă vrea să înlăture un judecător

© privesc.euDorin Chirtoaca
Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul liberal al capitalei a cerut recuzarea unuia dintre judecătorii care trebuie să examineze chestiunea înregistrării grupului de inițiativă. Iniţiatorii referendumului îl acuză pe Chirtoacă de faptul că, în disperare, caută să fure din timpul necesar colectării semnăturilor.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Joi, Curtea de Apel urma să examineze hotărârea Judecătoriei Centru din capitală, care a decis înregistrarea grupului de inițiativă ce urmează să colecteze semnături în vederea organizării unui referendum de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Dar ședința nu a avut loc, pe motiv că liberalul a cerut recuzarea unui judecător.

În opinia lui Victor Chironda, Chirtoacă vrea să tragă de timp, pentru că altceva nu poate să mai facă.

„Chirtoacă a cerut recuzarea unui judecător, a doamnei Panov. El recurge la metoda tergiversării procesului, pentru că este conștient că nu are dreptate și nu poate împiedica desfășurarea legală a referendumului. De aceea încearcă să tergiverseze juridic acest proces. Noi suntem în așteptarea deciziei finale și considerăm că deja trebuie să începem colectarea semnăturilor, imediat ce vom avea o decizie definitivă”, a declarat Chironda.

Victor Chironda în studioul radio Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Chirtoacă vrea să tragă de timp. Un referendum i-ar da peste cap planurile

Anterior, Chirtoacă a atacat cu apel, prin intermediul reprezentantului său, decizia Judecătoriei Centru de a înregistra grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului capitalei.

„Nu am văzut cererea de recuzare, dar am văzut cererea de apel, care este absolut neargumentată. Pur și simplu este părerea lui Dorin Chirtoacă, precum că hotărârea judecătorului de la Judecătoria Centru este ilegală și că grupul de inițiativă a fost înregistrat ilegal. Ei consideră că înregistrarea grupului de inițiativă afectează cumva drepturile lui Chirtoacă”, a mai precizat Chironda.

El a subliniat că, prin tergiversarea procesului, Chirtoacă încearcă să limiteze în timp activitatea grupului de inițiativă, sperând că membrii acestuia nu vor reuși să adune numărul necesar de semnături.

„Ar trebui să finalizăm colectarea semnăturilor până la 15 septembrie, deci vedem că avem tot mai puțin și mai puțin timp. dar suntem siguri că cetățenii o să se mobilizeze și vom colecta aceste semnături chiar și într-o săptămână”, a conchis Chironda.

Din păcate, Dorin Chirtoacă nu a fost de găsit nici de această dată pentru a ne oferi punctul său de vedere referitor procesul respectiv. Edilul nu a venit nici la Curtea de Apel. Cu toate acestea, corespondenții Sputnik vor continua să insiste, în speranța că primarul capitalei va binevoi să discute și cu noi, inclusiv la acest subiect.

Fluxul de știri
0