Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Investigaţie pe piaţa pâinii: de ce s-au majorat preţurile

© Sputnik / Михаил Мордасов / Accesați arhiva multimediaПроизводство хлебобулочных изделий
Производство хлебобулочных изделий - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Concurenței a desfăşurat o investigaţie cu privire la presupusele acțiuni de majorare în comun și concomitent a prețurilor la pâine.

CHIŞINĂU, 18 aug – Sputnik. Plenul Consiliului Concurenței (CC) a luat o decizie pe marginea investigației cu privire la presupusele acțiuni de majorare în comun și concomitent a prețurilor la pâine.

Хлебопекарня на элеваторе в районном центре Шипуново, pâine - Sputnik Moldova
Republica Moldova
,,Franzeluța'' insistă pe majorarea prețului la pâine

Investigația a fost inițiată ca urmare a distribuirii în mass-media a comunicatului despre majorarea prețului la pâine, începând cu 15 august 2015, de către membrii Asociației Brutarilor din Republica Moldova (ABRM) și Uniunii de persoane juridice „Asociația Națională a Industriilor de Panificație și Morărit” (UPJANIPM).

„În procesul investigației s-a constatat că în cadrul ABRM și UPJANIPM nu au avut loc discuţii privind majorarea prețului la pâine cu 15% începând cu data de 15 august 2015 și organele de conducere ale asociaţiilor nu au luat decizii în acest sens”, constată CC.

De asemenea, s-a ajuns la concluzia că întreprinderile de panificație s-au comportat independent pe piață, ținând cont de conjunctura economică creată. Totodată, comunicatul de presă distribuit s-a dovedit a fi o inițiativă proprie a cetățeanului Igor Cojuhari, președintele A.O. "Asociația Brutarilor din Republica Moldova" și nu reflectă situația de facto.

Ca urmare, Plenul Consiliului Concurenței a decis încetarea investigației date. Totodată, Consiliul Concurenței urmează să sesizeze Ministerul Afacerilor Interne cu privire la semnele comiterii contravenției de către cetățeanul Igor Cojuhari, prin răspândirea unor informații defăimătoare privind acțiunile membrilor ABRM și UPJANIPM.

Fluxul de știri
0