Prețul petrolului Brent se apropie de 50 de dolari barilul

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaIran is geared up to reach a petrochemical output of 180 million tons by 2022 despite the falling oil prices in world markets
Iran is geared up to reach a petrochemical output of 180 million tons by 2022 despite the falling oil prices in world markets - Sputnik Moldova
Abonare
Prețurile mondiale la petrol demonstrează o creștere sigură. Barilul de Brent, potrivit datelor de la burse, s-a apropiat de noul prag psihologic de 50 de dolari.

CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Pentru prima dată după 7 iulie, petrolul de marca Brent a depășit limita de 49 de dolari barilul. Marți, în a doua partea zilei, barilul de Brent era comercializat la un preţ de la 48,92 până la 49,02 dolari.

Totodată, s-a scumpit cu 1,38 la sută și petrolul de marca WTI, ajungând la prețul de 46,39 de dolari.

În ultima perioadă, petrolul se scumpește constant la bursele internaționale. Totodată, actorii de la burse rămân în așteptarea unor decizii ale principalelor țări exportatoare, care s-au arătat interesate de luarea unor măsuri menite să echilibreze cererea și oferta pe piața internațională a petrolului.

Fluxul de știri
0