Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Penitenciarele şi Universitatea de Stat se unesc în combaterea criminalităţii

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Departamentul Instituțiilor Penitenciare și Universitatea de Stat din Moldova au semnat un acord de colaborare pe un termen de 5 ani.

CHIŞINĂU, 16 aug – Sputnik. Fenomenul criminalității, nevoile şi riscurile identificate la nivelul populaţiei din penitenciare a determinat începerea unui parteneriat pe un termen de 5 ani între Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) și Universitatea de Stat din Moldova (USM).

Un acord de colaborare în acest sens a fost semnat, la 16 august, de către directorul adjunct al DIP, Igor Guja, și rectorul Universității, Gheorghe Ciocanu.

Acordul prevede stabilirea unui cadru instituțional în care părțile vor colabora pentru dezvoltarea parteneriatului, implicit prin utilizarea cercetării în unitățile sistemului penitenciar al Republicii Moldova, realizarea în parteneriat a unor proiecte în domeniile de profil.

De asemenea, acesta stabilește realizarea unor activități cu caracter științific la nivelul DIP și a subdiviziunilor subordonate acestuia, publicarea rezultatelor cercetărilor și evaluărilor comune sub forma unor studii, articole și sinteze de cercetare în diverse reviste de specialitate.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Strategia penitenciarelor: mai multe locuri în puşcării şi maxim 5 evadări pe an

Parteneriatul celor două instituții mai presupune organizarea unor manifestări cu caracter științific, inclusiv cu participarea unor instituții de profil din țară și din străinătate în scopul diseminării rezultatelor cercetărilor desfășurate de cele două instituții semnatare.

DIP a semnat mai multe acorduri de colaborare cu Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, precum și un acord comun între Universitatea de Stat din Moldova şi Misiunea NORLAM, în vederea realizării şi prezentării Studiului antropologic „Violența asupra femeii şi crima comisă”.

Fluxul de știri
0