Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nazarbaev: Poroșenko e gata de compromis

Abonare
Poroșenko este gata să accepte un compromis în privința conflictului din regiunea Donbas. Declarația îi aparține președintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, a menţionat în cadrul unei întrevederi cu președintele rus, Vladimir Putin, că a discutat telefonic cu Petro Poroșenko, iar acesta i-ar fi spus că este gata să accepte un compromis în privința regiunilor Donețk și Lugansk, informează RIA Novosti.

Președintele ucrainean i-ar fi explicat omologului său kazah care sunt impedimentele în calea aprobării legislației privind acordarea unui statut special pentru teritoriile din regiunea Donbas.

Встреча глав МИД РФ и Германии С. Лаврова и Ф. Штайнмайера - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: nimeni nu este interesat de ruperea relațiilor dintre Rusia şi Ucraina

”Recent, mi-a telefonat președintele Poroșenko și mi-a spus că nu poate adopta noul statut al regiunilor aflate în conflict din cauza lipsei unei majorități în Rada ucraineană. Deci, el este dispus să caute un compromis, însă nu știu de ce nu-l găsește deocamdată”, a declarat Nazarbaiev.

Potrivit acordurilor de la Minsk, Kievul urma să realizeze reforma constituțională până la sfârșitul anului 2015. Proiectul prevedea înfăptuirea reformei de descentralizare administrativă, dar și adoptare a unui cadru legal care ar acorda un statut special regiunilor Dnețk și Lugansk. Cu toate acestea, până astăzi Ucraina nu și-a onorat obligațiunile asumate anterior.

Fluxul de știri
0