Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PD a început să examineze candidaturile pentru prezidenţialele din octombrie

© Sputnik / Мирослав РотарьPDM sediu ПДМ офис
PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Democrat examinează 3-4 candidaturi pentru funcţia de preşedinte al ţării, decizia va fi luată de Consiliul politic naţional al PD.

CHIŞINĂU, 16 aug – Sputnik. Partidul Democrat (PD) examinează 3-4 candidaturi pentru funcţia de preşedinte al ţării. Anunţul a fost făcut de preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, pentru un portal de ştiri de la Chişinău.

В июне в Молдове состоялись местные выборы. В Кишиневе победу в борьбе за кресло мэра в третий раз одержал Дорин Киртоакэ. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CEC începe pregătirile pentru alegerile prezidenţiale

Potrivit lui Diacov, decizia definitivă va fi luată de Consiliul politic naţional al PD, care se va întruni, cel mai probabil, la începutul lunii septembrie. 

„Trebuie sa punem pe hârtie avantajele și dezavantajele fiecăruia ca sa putem veni la Consiliul politic cu propuneri solide și argumentate”, a declarat pentru Deschide, Diacov. 

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care este şi vicepreşedinte al Partidului Democrat, a declarat, la 1 august, că formaţiunea îşi va prezenta candidatul la alegerile prezidenţiale în luna septembrie.

„Luna septembrie, este luna în care sunt lansaţi candidaţii. PD, cu siguranţă, la timpul şi locul potrivit va face anunţurile necesare”, a declarat Candu.

La 30 octombrie, cetăţenii Republicii Moldova vor alege prin vot direct viitorul preşedinte al ţării. Perioada electorală pentru alegerile prezidenţiale va începe la 31 august, iar agitaţia electorală – la 1 octombrie. Fiecare candidat la funcţia de preşedinte al ţării va trebui să prezinte la CEC în susţinerea sa 15 mii de semnături.


Fluxul de știri
0