Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății a decis ce vor mânca copii în şcoli şi grădinițe

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaОбед
Обед - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu 1 septembrie, toate școlile și grădinițele vor trebui să respecte noile reguli elaborate de Ministerul Sănătății în domeniul alimentației copiilor. Iată ce schimbări sunt anunțate.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Ministerul Sănătății a pregătit un document care va reglementa calitatea produselor alimentare care vor ajunge în instituțiile de învățământ din țară. Documentul va specifica exact produsele alimentare recomandate și cele interzise în instituțiile de învățământ general. Persoanele responsabile vor trebui să țină cont atât de necesitățile nutriționale ale copiilor, cât și de vârsta acestora. Totodată, se va pune accent pe diversificarea alimentaţiei, în funcție de sezon.

Specialiștii au exclus din noile meniuri produsele din carne cu adaos de aditivi alimentari, produsele culinare prăjite în și au redus cantitatea de pâine și paste făinoase. În plus, au fost incluse două zile obligatorii în care se va consuma pește.

Prânz, copii, grădiniță - Sputnik Moldova
Societate
Gata cu mâncarea de proastă calitate în grădinițe și școli

Potrivit unui comunicat emis luni de Ministerul Sănătății, actul normativ va reglementa și normele sanitare privind întreținerea blocului alimentar sau modul de prelucrare a unor alimente precum ouăle, carnea, peștele, lactatele, legumele, fructele. Recomandările îi vizează în primul rând pe responsabilii de finanțarea, procurarea și livrarea produselor alimentare către instituțiile de învățământ. De asemenea, noile reguli trebuie să fie luate în considerare atât de către organele administrației publice locale, cât și de părinți care trebuie să contribuie la crearea unor regimuri alimentare mai bune pentru copii.

Anterior, mai mulți părinți au venit cu sesizări la Ministerul Sănătății pentru a atenționa asupra problemelor legate de alimentația copiilor în instituțiile de învățământ.

Fluxul de știri
0